Vinterklar bil fra Ditec

Når de første snøfillene laver ned jubler barna, og noen kommer til og med i en slags sakral stemning.
Men hva gjør vinteren med bilen din?
Og hva trenger du selv gjøre med bilen din?

Kristian Langedal - Bilpleiehallen– Egentlig ikke så mye dersom bilen din har fått skikkelig behandling hos et Ditec Senter. En behandling som gjør den forberedt på det som måtte komme. Det er mye som kan påvirke bilen din, og til slutt påvirker det deg som bileier også. For hvem vil vel kjøre rundt i en bil som ikke ser bra ut? spør Kristian Langedal på Bilpleiehallen i Førde.

Glassbehandling
– Når vi først er inne på det å se bra ut, handler det nå om å nettopp se bra ut – gjennom bilrutene. Etter glassbehandlingen hos et Ditec Senter får du en vann- og smussavvisende bilrute. I fart glir vanndråpene av, is og insekter får dårligere feste og spesielt i den mørke årstiden er det viktig med god sikt. Det får du med Ditec Glassbeskyttelse. Behandlingen holder normalt i ca 10.000 kilometer, litt avhengig av værforholdene, sier Langedal.

Felgbeskyttelse
– Gode dekk er et müst ved høst- og vinterkjøring. Sørger du for at dekkene er gode, skal vi sørge for at felgene dine holder seg fine også. Når nærmeste Ditec Senter har fått behandlet de, er det langt lettere å holde dem rene og fine med vanlig vask – uten sterke kjemikalier.
Du unngår også at bremsestøv brenner seg fast. Husk at det er med felger som med sko på folk: De utgjør forskjellen, sier Kristian og kikker forsiktig ned på sine egne sko. – Uten sammenligning forøvrig. Jeg er tross alt på jobb nå.

Lakkbeskyttelse
– De fleste steder saltes det vinterstid, og lakkbehandling er et viktig bidrag til å beskytte lakken. Men også sol, nedbør, skitne veier og mekanisk påvirkning påvirker bilens glans – og den blir vanskelig å vaske.
Vil du minimere risikoen for rustangrep, skal du unne bilen din en lakkbehandling, som gir seks års garanti dersom bilen er under et år gammel før vi behandler den, sier Kristian.

Og det er alt som skal til?
– Ja, nesten. Bortsett fra at vi må minne om at alle våre Ditec Senter hver dag vasker bilene for hånd for at den skal bli skikkelig ren.
Og et par tips for en bekymringsfri vinter er å smøre lister med silikon, ha låsspray tilgjengelig når kuldegradene har gjort sitt inntog, pass på at det er nok mønster i dekkene, og at alle lyspærene virker som de skal. Og lurer du på noe, må du bare spørre meg eller de andre dyktige medarbeiderne på Ditec-sentrene over hele landet.
Vi kan bil, vi bryr oss om bil, og vi vil at du skal være fornøyd med din bil. Ikke vær redd for vinteren. La den bare komme. Og bruk den til det som er morsomt, så skal vi ta oss av bilen din, avslutter Kristian.