Ta vare på bilens interiør med Ditec Tekstil- og Skinnbeskyttelse

Skinn tørker og tekstilinteriør blir skittent. Gjør noe med det, før det er for sent.

Mange tenker at dersom bilen har skinninteriør, så forenkler det bilholdet. Ja, på en måte gjør det det. Men skinn trenger pleie, på samme måte som tekstiler trenger vask og rens. En som kan skinn- og interiørbeskyttelse til fingerspissene er Anders Haugen (bildet) hos Haugens Bilshine. Han har jobbet med Ditec-produkter siden 1983.

– Det er de færreste biler som har ekte skinn, sier Haugen. – Det er kunstskinn som blir brukt. Men det betyr ikke at det ikke bør behandles jevnlig. Og jo før du starter behandlingen, jo bedre, sier han, og anbefaler Ditec Tekstil- og Skinnbeskyttelse.

Det aller beste er at du tar behandlingen av interiøret når bilen er helt ny. Men vi kan også "friske" opp skinninteriør og rense tekstiler dersom bilen er brukt noen år.

– Vi starter behandling av brukte skinnseter med rengjøring for å få bort skitt, fett og smuss. Når alle overflater er tørre, påfører vi en skinnbeskyttelse som er helt usynlig. Denne tilfører skinnet fukt og impregnerer overflaten, noe som gjør setene motstandsdyktige mot UV-stråling, uttørking og reduserer faren for permanente flekker, sier Haugen, som legger til at samme behandling bør utføres på dashbord som er skinntrukket.

Biler som har tekstilinteriør, er naturligvis mer utsatt for synlige flekker. Det kan Ditec-sentrene heldigvis gjøre noe med: Tekstilbeskyttelse!

– En tekstilbeskyttelse er noe mer omfattende enn skinnbeskyttelse. Her må vi vaske grundig med såpe, vann og kjemikalier, sier Haugen. – Vi sprayer direkte på setene, vasker med børste og varmt vann, og spyler til all såpe er borte. Det er viktig at det ikke finnes såperester igjen. Deretter lar vi bilen tørke til dagen etter, før vi starter impregneringen, som også her er helt usynlig, sier han.

– Hvor ofte bør man behandle setene i bilen?

– Det varierer selvsagt, alt etter bruk, sier Haugen. – Jeg vil anbefale et par ganger i året. Annenhåndsverdien øker også når bilen ser ordentlig ut innvendig.  Og ikke minst er det jo greit at du oppholder deg i en ren bil. Selv med pollenfilter blir det støv og skitt i bilen, og så er det jo så mye lettere å selv holde bilen ren når seter og interiør er behandlet jevnlig, sier Anders Haugen, som legger til:

– Kvitt deg med vinterens dritt som du har dratt inn i bilen. Nå er det på tide å ta vårrengjøringen. Og ta gjerne en runde utenpå også. Ditec-sentrene over hele landet sørger for at du kan nyte våren og sommeren i en ren og pen bil.