La det bli lys!

Du visste det kanskje ikke, men Ditec-sentrene kan hjelpe deg med å se bedre i mørket.


Lykteglassene blir – som alt annet – slitt etter hvert som årene går. Glassene blir gjerne gule, og gir etter hvert dårligere lys. Og er det noe som er viktig, så er det nemlig det at en må se hva som er foran bilen.

 – Dårlig lys kan være nok til at bilen din ikke blir EU-godkjent. Og det kan vi gjøre noe med, sier Cato Madsen hos Bilpleiehallen. Og forklarer kjapt prosessen for å få lykteglassene tilbake til nesten fabrikkny kvalitet:

 – Først vasker vi lyktene grundig og deretter blir glasset slipt med slipemaskin. Etter slipeprosessen polerer vi lyktene før vi avslutter med å legge på en beskyttelse, sier han.

 Resultatet er lykter så gode som nye, bedre sikt og ikke minst tusenvis av kroner spart i forhold til å kjøpe nytt. For eksempel koster en ny lykt ofte opp mot 10.000 kroner! En sånn behandling som nevnt ovenfor koster i underkant av en tusenlapp. Det betyr mange tusenlapper spart som du kan bruke til helt andre ting.

 Syns du at lyset er dårlig på din bil, så kjør den til et Ditec-senter. Vi vil foreta en visuell kontroll, og komme med anbefaling til deg om du bør foreta en frontlykt-behandling. Med godt kjørelys blir det mye mer komfortabelt å kjøre i mørket, og ikke minst langt tryggere både for de som befinner seg i bilen og det som måtte bevege seg utenfor.

 Så om du ser svart på det: ikke fortvil. Ditec-sentrene kan la det bli lyst igjen.