Gjør bilen klar for vinterlagring. Her får du tipsene.

Har du en entusiastbil som lagres i vinterhalvåret? Da er det fornuftig å gi den litt ekstra oppmerksomhet før den går i vinterdvale.

Freddy Ulltang har flere biler, og noen av dem har han i ”vinteropplag”. En av bilene hans er en Mercedes E55 AMG 2004-modell, som nylig er behandlet med DITEC Ultra.

– Hvorfor vinterlagring av AMG’en, Freddy?
– Jo, enkelt og greit fordi jeg ønsker å bevare denne bilen best mulig, og spesielt for å holde den borte fra salt og dritt. Jeg har andre biler som jeg benytter vinterhalvåret.

– Er det spesielle ting du gjør med bilen før du setter den bort for vinteren?
– Egentlig ikke. Ettersom bilen nylig ble behandlet med DITEC Ultra, mener jeg bilen er så godt beskyttet som den kan bli. I alle fall utvendig. Så bortsett fra å få gitt den en grundig vask både innvendig og utvendig før jeg parkerer den, er det ikke så mye mer jeg gjør, siden både denne og de andre bilene mine står innendørs, i oppvarmet lokale gjennom hele vinteren, sier Ulltang.

 

Tips til vinterlagring for normale entusiastbiler.
Det er mange nivå av vinterlagring. Alt etter bil, lagringsforhold og grad av bilgalskap så kan vinterlagring også minne om en full bilkonservering. Rådene nedenfor er ment som forslag til en minimumsløsning.
Det kan det være riktig å gjøre flere tiltak enn forslagene under.

 Innvendig og Utvendig

  • Vær sikker på at bilen er ren utvendig og innvendig før den settes til lagring.
  • Vær sikker på at den er tørr innvendig og la to av vinduene ha en liten åpning for lufting av kupeen. Du kan også kjøpe en fuktsluker som du setter i kupeen.
  • Undersiden av bilen fortjener ofte en vask. Dette er en mer krevende operasjon hvor bilen må løftes og evt. plastdeksler/beskyttende plater demonteres før vask.
  • Bruk en topphatt slik at bilen ikke blir skitten i løpet av vinteren.

 Motor og Drivverk

  • Sjekk at frostvæske tåler temperaturene som bilen kan møte i løpet av vinteren.
  • Det er alltid smart å ta et oljeskift før vinterlagring, så er oljen helt uten forurensning.
  • Sjekk lufttrykket. Du kan gjerne øke lufttrykket 10-20% i forhold til det normale for å unngå urunde hjul. Evt. flytte litt på bilen når du starter den eller sette den på klosser. Sjekk også luften når det er kaldt.
  • Ha full bensintank slik at du får minst mulig kondensproblematikk, evt. legg på litt kondensfjerner.
  • Bruk en batterilader som har vedlikeholdsprogram slik at batteriet holder seg sunt gjennom vinteren. Eventuelt kan du ta ut batteriet, men da er det en del jobb hver gang du skal starte bilen.
  • Start motoren en gang pr måned for å ta vare på ventilfjører, oljesirkulasjon o.l.

 Et Ditec Senter kan hjelpe deg med noen av disse oppgavene.

 Topphatt fra Ditec
En topphatt beskytter lakk og bil gjennom vinteren. Du slipper unna støv, skitt og småstriper. Bilen vil være like fin når vårsolen titter frem som den var da du satt den til lagring. Ditec bruker spesielle topphatter av høy kvalitet som er spesielt skånsomme.

Utvendig
Ditec har ulike løsninger for å ta vare på lakk og felger. Er bilen beskyttet med Ditec tidligere kan vi legge på en etterbehandling eller ta en kontrollvask slik at den er uten smuss, tjære og rustpartikler før den settes bort. Rustpartikler er spesielt virksomme nå det er litt fukt i luften og bør uansett fjernes. De forsvinner ikke i normal vask, men må tas med spesielle behandlingsmetoder for å sikre at de er borte.

Er den ikke beskyttet med Ditec kan vi ta en grundig utvendig vask, en skikkelig lakkrens og legge på en holdbar voks som sikrer lakken gjennom vinteren. Vi kan også polere bilen for å fjerne småstriper.

I tillegg er det smart å gi felgene en skikkelig omgang slik at bremsestøv og rustpartikler er helt borte før lagringen. Vi kan også legge på en Ditec Felgbeskyttelse slik at de blir enkle å vaske senere.

Innvendig
Innvendig kan det holde med en grundig vask slik at det ikke er noe som kan gi dårlig lukt gjennom lagringen. Det er viktig at evt. fuktighet er borte før du setter bort bilen.

Motorvask
En god motorvask sørger for at olje, fett, salt og skitt ikke får virke gjennom vinterdvalen.

Våre Ditec Senter hjelper deg gjerne slik at bilen er klart til vinteren. Vi har topphatter, og kan ta det innvendige og utvendige arbeidet som er nødvendig. Ta turen innom så kan vi finne riktig løsning for deg. Mange Ditec Senter kan også hente/bringe bilen i lukket bilhenger.