DET ER NÅ DU SKAL BESKYTTE FELGENE

Var felgene vanskelig å holde reine i vinter, og så de ille ut da du tok dem av? Det beste tipset for en bedre opplevelse neste vinter og vår, er Ditec Felgbeskyttelse.

Det verste du kan gjøre, er å bare slenge hjulene under verandaen eller i en bod, og la dem ligge der helt til neste vinter. En skitten felg gror det «pels» på, og dermed samler den effektivt nye lag med skadelig møkk.

Å vaske felgene som hadde Ditec Felgbeskyttelse var noe helt annet enn å vaske hjulene på familiebilen med ubeskyttede felger, sier Ståle Walsvik. Han fikk muligheten til å teste Ditec-produkter gjennom en hel vinter.

Tro ikke at aluminiumsfelger «tåler alt». Den nådeløse kombinasjonen salt og metallpartikler, som de utsettes for gjennom vinteren, tærer på lakken, og blir det først hull gnager «guffa» videre på metallet også.

Og det er viktig å være klar over at skitne felger også – dessverre – er en kilde til å spre skitt bakover hele bilsiden. Metallpartiklene fester seg i lakken, og kombinert med vinterens saltlake kan det være et «perfekt» utgangspunkt for begynnende lakkrust.

En skitten felg gir også godt feste for sand, snø og slaps vinterstid, og når det blir liggende på felgen kan det gi ubalanse. Flere dekkforhandlere melder fra om at kunder kommer inn og klager på vibrasjoner fra hjulene vinterstid og tror de kanskje har mistet et lodd av felgen, og så viser det seg heller å være en uheldig ansamling av vintergørr.

Om du ikke bryr deg om felgene dine, blir det kanskje som om du ikke gidder å støvsuge under senga. Ja, det samler seg mye støv fra dyner og sengetøy der, og de fleste håper vel at det ligger trygt og uforstyrret der, helt usynlig.

Men hva tror du skjer når du åpner vinduet og litt vind strømmer gjennom rommet? Eller når du slår døra litt raskt igjen? Jo, da kommer «herligheten» i bevegelse og legger seg til på helt nye og mer synlige steder.

Litt på samme måte er det faktisk med felgskitten på en bil. Og nei, det ligger på ingen måte i ro der – det blir heller som en variant av «when the shit hits the fan» når hjulet roterer.

Med Ditec Felgbeskyttelse blir utgangpunktet for renhold et helt annet. Da trenger du hverken knallhard kjemi eller å ligge på alle fire og finpusse med neglebørste og tannkost for å få felgene rene – da går det som en lek, på samme måte som den vanlige bilvasken av en Ditec-behandlet bil.

– Den keramiske coatingen vi legger på felgene har hardhet 8H, det hardeste som finnes. Felgene påføres da en klar og glatt glasshinne som beskytter lakken og gjør dem svært lettvasket, sier Stein Kjetil Holvik, daglig leder i Ditec Norge.

Nå har du en gyllen mulighet til å legge Ditec Felgbeskyttelse. For når hjulene ikke lenger sitter på bilen, er det mye enklere både å vaske dem skikkelig og legge den keramiske felgbeskyttelse. Om du ønsker – også på baksiden. 

Ta kontakt med ditt lokale Ditec-senter for tilbud på Ditec Felgbeskyttelse.  

Å legge denne typen behandling er en jobb for fagfolk. Hos Ditec er det kun sertifisert personell som legger keramisk coating.


Ditec Felgbeskyttelse er en ekstra hard keramisk coating. Den gir det aller beste utgangspunktet for å holde felgene rene.