14 år uten rust og polering

Jan Atle Hatlelid er yrkessjåfør, og kjører mye på norske veier.
Han vet det meste om hva en bil blir utsatt for i løpet av et år. Privatbilen får da selvsagt Ditec-behandling.

– Jeg kjøpte min første nybil, en Toyota Avensis, i 2002. Før jeg selv kjørte en meter med den ble den levert til Bilpleiehallen i Førde, for Ditec- og Tectylbehandling. Jeg ville ha lettere bilhold i hverdagen, holde rust på avstand, og bevare lakken blank og fin, uten å selv legge ned masse tid og arbeid.

– Bilen hadde jeg til 2009, da jeg solgte den. Den var dønn rustfri og helt strøken, sier han og forteller at hans neste bil, også det en Toyota Avensis, fikk samme pakke fra dag én.

–Ditec er litt "latmanns". Om man gidder å polere bilen grundig fire ganger i året, så kunne man sikkert klart seg uten. For min del frister det lite. Jeg har verken lyst eller tid til det, smiler Jan Atle, som beskriver seg særs fornøyd med Ditec.

– Neste gang jeg kjøper ny bil, skal den også få første turen sin til mitt Ditec-senter, for "full pakke".  Jeg nøler ikke med å anbefale andre det heller. Ditec er et godt produkt, som bevarer verdien på bilen. Så det blir både Avensis og Bilpleiehallen neste gang også, smiler han.

– Mor kjøpte nylig ny bil, og vurderte en konkurrerende behandling. Men etter å ha satt meg inn i det tilbudet rådet jeg henne til å velge Ditec, som jeg mener er klart best. Og det gjorde lyttet hun til. Jeg har også fått flere kollegaer til å velge Ditec også. De som ikke kjenner til Ditec lurer på hva det er. Og når jeg har forklart dem det, ender mange opp med å behandle bilen sin. Mange tenker nok at nye biler ikke trenger beskyttelse. Men slik er det jo ikke. Bilen blir utsett for vær og påkjenninger fra første dag.

Ditec skal rebehandles innen 18 måneder. Jan Atle valgte en annet intervall.

– Stein Kjetil Holvik på Bilpleiehallen i Førde anbefaler 12 måneder mellom behandlingene som optimalt, og det forholder jeg meg til. Jeg leverer bilen en gang i året, og tar full "shining" da. Rett og slett en storrengjøring, inni og utenpå. Ditec holder bilen blank og enklere å vaske. Så kan jeg selv holde bilen noenlunde ren ellers, uten at det krever for mye egeninnsats.